torstai 5. elokuuta 2021

Nettovarallisuuden kasvun seurantaa (ja virheitä excelissä)

 

Aloin seuraamaan nettovarallisuuteni kehitystä tämän vuoden alussa. Seurasin sitä noin parin kuukauden välein ja se on noussut hurjasti. Kuvaajia tehdessäni huomasin parikin virhetä excelin laskuissa. Olin laskenut asumisoikeusasuntoni rakennuskustannusindeksin mukaisen arvon kasvun liian pieneksi ja nettovarallisuuden kokonaissummasta oli kokonaan jäänyt pois kryptovaluutat. Siispä olenkin saavuttanut 50 000€ nettovarallisuuden jo toukokuussa ja nyt nettovarallisuuteni on jo yli 54 000€! Nettovarallisuuteni on noussut vuoden alusta 8990€ eli noin 20%! Kasvua voi tarkastella tarkemmin kuvaajasta alla. Vain käyttötilin varat ovat huvenneet sitä mukaan kun olen sijoittanut niitä nordnetin indekseihin.

Nettovarallisuuden kehitys vuoden 2021 aikana.

Rakennuskustannusindeksi on noussut reippaasti kuluvana vuonna, joten asumisoikeusasunnon arvo on noussut yli tonnin. Kryptovaluutta Ethereumia aloin louhimaan helmikuussa. Etherereumin arvo on heittelehtinyt, mutta pysynyt kuitenkin niin korkealla että homma on ollut kannattavaa. Nettovarallisuuden nousu on johtunut pääosin sijoitusten kasvusta (ks. kuvaaja alla). Tänään saavutin yli 20 000€ sijoitussalkun arvon noin puoli vuotta omaa tavoiteaikataulua etuajassa. Salkkuni on kasvanut 8326€ eli 71% vuoden alusta. Tästä 4600€ (39%) on omia sijoituksia ja 3726€ (32%) on OMXH25 ja OMXS30 indeksirahastojen tuottoa. Olen erittäin tyytyväinen. Seuraava tavoiteeni on 24000€ sijoitusvarallisuutta vuoden loppuun mennessä.

Sijoitussalkun kehitys vuoden 2021 aikana

Aiemmin mainitsemani virheet excelissä tarkoittavat sitä, että luvut aivan ensimmäisessä blogipostauksessani ovat nolosti vääriä. Hyvä kuitenkin, että tarkistin luvut nyt enkä myöhemmin. Pitääkin olla huolellisempi vastaisuudessa tämän blogin takia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tammikuun ja helmikuun 2022 budjetti sekä tulot ja menot

 Budjetti tammikuulle ja helmikuulle oli seuraava: Menot (per kk): Ruoka ja juoma kotona 140.00 Ruoka ja juoma ulkona 10.00 Asuminen 271.40...